Pim de Ridder

Mijn naam is Pim de Ridder. Ooit begon ik op te groeien in de grootste stad van het land. Maar daar in de 60er jaren van de vorige eeuw teenager zijn werd kennelijk toch tè riskant geacht. Dus verhuisde ons gezin naar een dorp, toen ook nog de kleinste gemeente van Nederland.

Nu, vele later jaren, woon ik inmiddels weer 20 jaar in een stad, in hartje Alkmaar. Zeker net zo mooi en goed beschouwd vaak net een dorp. Ik wil graag mijn steentje eraan bijdragen dat dit ook zo blijft. ‘Hart van Alkmaar’ vind ik daarvoor het juiste platform.

Jos Wagner

Ik ben uit het jaar 1975 en heb het eerste deel van mijn leven in de Schermer gewoond. Via omzwervingen in Gelderland en de Zaanstreek, ben ik in 2002 neergestreken in het prachtige Hart van Alkmaar. Samen met Suzanne en onze twee zoons woon ik aan de Geest, aan de westzijde van de binnenstad. De binnenstad is een dynamisch gebied waar ontwikkelingen snel kunnen gaan. Ik zou mij graag willen inzetten om de onderlinge banden tussen bewoners te versterken zodat we samen kunnen blijven werken aan een leefbaar centrum waar iedereen van kan genieten.

Walter Dekker

Geboren in Alkmaar, getogen in Bergen en via een 13-jarig uitstapje naar Amsterdam en Soest zijn wij in 2002 in Alkmaar komen wonen. Met mijn vriendin en 3 kinderen wonen we naar grote tevredenheid aan het Groot Nieuwland.

De geneugten van de stad maar ook de rust van het dorpse zeggen wij vaak tegen familie en vrienden, dat is wat Alkmaar voor ons zo uniek maakt. Maar blijft dat wel zo? Hebben onze kinderen over 15 jaar nog steeds hetzelfde gevoel over deze mooie stad? Ik ben van mening dat je daar zelf meer invloed op kan hebben dan je denkt. Maar niet door op de bank te gaan zitten afwachten wat anderen besluiten te doen met de binnenstad. Vandaar dat ik me wil inzetten voor deze gezellige maar vooral ook belangrijke bewonersvereniging.