September 10, 2020

Alkmaar Light Festival 2 en 3 oktober 2020

Op vrijdagavond 2 oktober en zaterdagavond 3 oktober wordt u getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.

Een buitengewone wandelroute leidt u langs Luttik Oudorp en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons.

Aangekomen in het Victoriepark waant u zich in een nieuwe wereld waar u welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park wordt u verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt in het park het verleden en heden van het IJkgebouw tot leven door een speciale videomapping op de lange gevel. Het belooft in het jaar van de 50ste verjaardag van onze vereniging een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Het festival is een cocreatie van Karavaan buitengewoon theater op locatieLions AlkmaarIHMS (International Holland Music Sessions) en ‘Hart van Alkmaar’, in samenwerking met IJkgebouw. Wij zijn blij met de partners die graag meedoen om ons jubileum te vieren, waaronder nu ook IHMS die al jarenlang in Alkmaar muzikale talenten vanuit de hele wereld in de spotlights zet.