July 07, 2020

Overlast Clarissenbolwerk

Bewonersvereniging ‘Hart van Alkmaar’ steunt bewoners in de omgeving van Clarissenbolwerk. Zij zijn terecht het gedrag van sommige recreanten bij dit deel van de Alkmaarse singels zat. Te harde muziek, overmatig gebruik van alcohol, handel en gebruik van drugs waaronder lachgas, scooters op het wandelpad, wildplassen en -poepen, de laatste weken is het karakter van het gebied geheel veranderd.

Er lijkt een verband te bestaan met het moeten leven in de huidige coronatijd. De singels zijn een prima plek om dichtbij huis van de zon en de zomeravonden te genieten. Maar de toevloed van ontspanning zoekers is groot en strekt zich tot laat in de avond en nacht uit. Bewoners van de achter het bolwerk gelegen straten ervaren grote overlast, vooral omdat zij in hun nachtrust worden gestoord. Verder is het publiek op het Clarissenbolwerk al een paar jaar geleden langzaam veranderd; het is wel zo dat in coronatijd en bij mooi weer de overlast extreem is.

‘Hart van Alkmaar’ heeft bewoners geholpen door vooral te zorgen dat overlast op de juiste plaatsen bij gemeente en politie wordt gemeld. Als de overlast niet of niet juist wordt geregistreerd komt noodzakelijk toezicht en handhaving niet van de grond. De speciale meldingstelefoon 085 877 19 92 van de vereniging is ook ingezet om de meldingen bij gemeente en politie te kunnen onderbouwen. De bewoners zelf hebben een handtekeningenactie opgezet. Het resultaat daarvan (meer dan 100 ondertekenaars)  wordt op 8 juli aan burgemeester Bruinooge aangeboden.