January 20, 2020

Problemen met parkeervergunningen

Het nieuwe jaar is voor wat betreft het de parkeervergunningen helaas minder voorspoedig begonnen. De omzetting van het systeem Key2Park naar Parkstart gaat niet zonder horten of stoten en er is momenteel nog geen app beschikbaar. Daarnaast heeft het plan om de papieren bezoekerskaart af te schaffen nogal wat bewoners verrast.

Om met het laatste feit te beginnen: als handreiking voor de digitale problemen heeft de gemeente Alkmaar besloten dat de huidige papieren bezoekerskaart geldig blijft tot 1 juni 2020. U kunt uw huidige papieren bezoekerskaart tot deze datum dus blijven gebruiken. Vooralsnog is er na 1 juni 2020 geen papieren bezoekersvergunning meer. Voor bewoners zonder toegang tot het internet heeft de gemeente maatwerk beloofd, hoewel onduidelijk is welk maatwerk dit precies zal zijn.

De website Parkstart is inmiddels in gebruik. Er zijn problemen bekend waarbij de omzetting van de gegevens van Key2Park naar Parkstart niet correct zijn uitgevoerd. Daarnaast laat de gebruiksvriendelijkheid van de website nog wat te wensen over. De gemeente komt op termijn met een gebruiksvriendelijkere app (voor gebruik op tablet of telefoon) maar geeft niet aan wanneer deze beschikbaar is.

Voor de meest belangrijke vragen over het gebruik van Parkstart kunt u de volgende website bezoeken: https://alkmaar.parkeerservice.nl/vergunningen/parkstart/

Voor specifieke problemen met betrekking tot uw situatie en digitale parkeervergunning of papieren of digitale bezoekersvergunning, kunt u contact opnemen met Parkeerservice per telefoon via 033-2473000 of per email op info@parkeerservice.nl. U kunt ook persoonlijk langs bij de balie van Parkeerservice onder het stadskantoor (Mallegatsplein 8). Gezien de problemen en de soms slechte bereikbaarheid van Parkeerservice via telefoon, is deze balie extra lang open. U kunt op ma t/m vr van 09.00 tot 16.00 uur daar terecht met uw vragen. Op donderdag 23 en donderdag 30 januari is de balie tot 20.00 uur open.

Mocht u na contact met Parkeerservice blijven zitten met een probleem, stuur dan een bericht aan info@bvhva.nl