January 29, 2019

Fonkelstad, 8 en 9 februari

Op 8 en 9 februari gaat het evenement Fonkelstad van start. Via deze website brengen we u graag op de hoogte van alle details rondom dit evenement.

Wat is Fonkelstad
Op 8 en 9 februari lichten we Alkmaar tijdelijk op in de donkere wintermaanden door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein. In en bij een grote tent geniet je van bourgondisch eten en singer-songwriters en aanschouw je de vuurkunstwerken, beheerd door De Vuurmeesters. Fonkelstad is voor iedereen gratis toegankelijk en is open van 17:00 uur tot 23:00 uur.

Fonkelstad is geïnitieerd en wordt georganiseerd door Alkmaar Bolwerk. Zij hebben de projectleiding van het evenement uitbesteed aan DOSS Event Support.

Op- en afbouw
De opbouw van Fonkelstad zal op vrijdag 8 februari om 09:00 uur starten en duurt de hele dag tot ongeveer 17.00 uur. Op het Waagplein wordt een bedoeïenentent neergezet. Dit is een overkapping die ongeveer 1/3 van het Waagplein vult. In deze tent wordt een bar, foodkraampjes en een klein podium geplaatst. Op het overige gedeelte van het Waagplein zullen De Vuurmeesters hun vuurinstallaties plaatsen en installeren.

De afbouw zal zondag 10 februari rond 09.00 uur beginnen en we verwachten dat het Waagplein rond het einde van de dag om 18.00 weer leeg is.

Bereikbaarheid en parkeren
In verband met het evenement zullen er enkele wijzingen zijn in de parkeergelegenheid en bereikbaarheid op de Voordam. Deze parkeerplaatsen zijn van vrijdag 8 februari vanaf 15.00 uur tot zaterdag 23.00 uur helaas niet beschikbaar. Het is uiteraard geen probleem om op de Voordam te rijden met de auto of fiets tijdens de openingstijden van het evenement.

Veiligheid
Aangezien er tijdens Fonkelstad met vuurinstallaties wordt gewerkt, zijn er maatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen. De enige die met het vuur in aanraking mogen komen zijn De Vuurmeesters. Dit is een groep vaklieden die
precies weten hoe ze het vuur moeten beheersen en indien nodig te doven. Zij beschikken ook over doofmiddelen.

We kijken uit naar een succesvol Fonkelstad!

Vragen kunt u ons per mail stellen: mirella@doss.nl